Kostreš: Posle Kongresa na sceni drugačija LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Posle Kongresa na sceni drugačija LSV

NOVI SAD – Nakon sutrašnjeg IX Kongresa treba očekivati drugačiju Ligu socijaldemokrata Vojvodine - Ligu koja će se agresivnije boriti za interese građanki i građana Vojvodine i koja će uvek u prvi plan stavljati samo interes Vojvodine, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

U izjavi novosadskim novinarima, Kostreš rekao da će se nakon Kongresa videti nova LSV koja će imati mnogo novih lica, mladih i stručnih, spremnih da se bore. Odgovarajući na konstataciju novinara da je Liga socijaldemokrata Vojvodine na prethodnim izborima ostvarila najbolji rezultat u istoriji, a da istovremeno nikad nije imala manje učešće u vlasti, Kostreš je rekao da je to normalno u političkom životu i da je to strana politike koja nije lepa, a koja pokazuje da nisu važni izborni rezultati, već okolnosti.

Pomirenje promašaj

– Očigledno je da naši koalicioni partneri, sa kojima LSV dugi niz godina sarađuje i sa kojima će sarađivati u budućnosti, nisu ostvarili očekivani rezultat. Očigledno je da je pomirenje, koje je nazivano istorijskim, a koje se dogodilo pre više od četiri godine, bilo promašaj, jer su socijalisti samo oprali biografije i vratili se na onu stranu gde su oduvek i pripadali – ukazao je on. Kostreš, ipak, napominje da takva situacija ne treba da obeshrabri Ligu socijaldemokrata Vojvodine, niti ljude koji sa njom veruju u ideju decentralizovane, regionalizovane, građanske i evropske Srbije.
– To ne treba da nas dovede u situaciju da se predajemo, nego samo znači da Liga socijaldemokrata Vojvodine na sledećim izborima mora biti  još jača, kako bi od nje zavisilo u kom pravcu će ići i Vojvodina i Srbija – istakao je Kostreš.

Kontinuirano dobri rezultati

Zamenik predsednika LSV je ukazao na to da Liga kontinuirano, iz izbornog ciklusa u izborni ciklus, ostvaruje bolje rezultate, te da do sada nije bilo padova.
– Iako naši oponenti stalno žele da kažu da u Ligi nema promena, LSV se konstantno transformiše i puno radi na izgradnji unutrašnjih partijskih institucija, na promociji ljudi i na jačanju naše ideje. Verujemo da možemo više. U periodu koji dolazi posle ovog Kongresa radićemo još intenzivnije i snažnije i ja mislim da vreme Lige socijaldemokrata Vojvodine tek dolazi – kazao je Kostreš.
On je istakao i da je ideologija u LSV uvek na prvom mestu, podsetivši da program nije menjala od osnivanja.
– Dvadeset dve godine zalažemo se za zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu Vojvodine garantovane Ustavom – rekao je Kostreš dodajući da je Vojvodina ligašima uvek bila na prvom mestu.

(BILSV, 07. 12. 2012.)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook