Kostreš: Posle Kongresa na sceni drugačija LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Posle Kongresa na sceni drugačija LSV

NOVI SAD – Nakon sutrašnjeg IX Kongresa treba očekivati drugačiju Ligu socijaldemokrata Vojvodine - Ligu koja će se agresivnije boriti za interese građanki i građana Vojvodine i koja će uvek u prvi plan stavljati samo interes Vojvodine, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

U izjavi novosadskim novinarima, Kostreš rekao da će se nakon Kongresa videti nova LSV koja će imati mnogo novih lica, mladih i stručnih, spremnih da se bore. Odgovarajući na konstataciju novinara da je Liga socijaldemokrata Vojvodine na prethodnim izborima ostvarila najbolji rezultat u istoriji, a da istovremeno nikad nije imala manje učešće u vlasti, Kostreš je rekao da je to normalno u političkom životu i da je to strana politike koja nije lepa, a koja pokazuje da nisu važni izborni rezultati, već okolnosti.

Pomirenje promašaj

– Očigledno je da naši koalicioni partneri, sa kojima LSV dugi niz godina sarađuje i sa kojima će sarađivati u budućnosti, nisu ostvarili očekivani rezultat. Očigledno je da je pomirenje, koje je nazivano istorijskim, a koje se dogodilo pre više od četiri godine, bilo promašaj, jer su socijalisti samo oprali biografije i vratili se na onu stranu gde su oduvek i pripadali – ukazao je on. Kostreš, ipak, napominje da takva situacija ne treba da obeshrabri Ligu socijaldemokrata Vojvodine, niti ljude koji sa njom veruju u ideju decentralizovane, regionalizovane, građanske i evropske Srbije.
– To ne treba da nas dovede u situaciju da se predajemo, nego samo znači da Liga socijaldemokrata Vojvodine na sledećim izborima mora biti  još jača, kako bi od nje zavisilo u kom pravcu će ići i Vojvodina i Srbija – istakao je Kostreš.

Kontinuirano dobri rezultati

Zamenik predsednika LSV je ukazao na to da Liga kontinuirano, iz izbornog ciklusa u izborni ciklus, ostvaruje bolje rezultate, te da do sada nije bilo padova.
– Iako naši oponenti stalno žele da kažu da u Ligi nema promena, LSV se konstantno transformiše i puno radi na izgradnji unutrašnjih partijskih institucija, na promociji ljudi i na jačanju naše ideje. Verujemo da možemo više. U periodu koji dolazi posle ovog Kongresa radićemo još intenzivnije i snažnije i ja mislim da vreme Lige socijaldemokrata Vojvodine tek dolazi – kazao je Kostreš.
On je istakao i da je ideologija u LSV uvek na prvom mestu, podsetivši da program nije menjala od osnivanja.
– Dvadeset dve godine zalažemo se za zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu Vojvodine garantovane Ustavom – rekao je Kostreš dodajući da je Vojvodina ligašima uvek bila na prvom mestu.

(BILSV, 07. 12. 2012.)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook