Kostreš: Zašto Srbija nije glasala za rezoluciju o Iranu u Skupštini UN?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Zašto Srbija nije glasala za rezoluciju o Iranu u Skupštini UN?

21. novembar 2022 - LSV pita predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i šefa diplomatije Ivicu Dačića, zbog čega je Srbija odbila da se izjasni o osudi brutalnih zločina režima u Iranu prema mirnim demonstrantima? 

LSV

Generalna skupština UN je u Rezoluciji podvrgla osudi brutalnost iranskog režima prema ženama koje protestvuju, a predstavnik Srbije nije bio u sali u trenutku glasanja. Podsećamo, u brutalnostima i prebijanjima, od početka mirnih protesta u Iranu, do sada je ubijeno 58-oro dece i desetine devojaka i žena.
Pitamo vladajuću koaliciju u Srbiji: koju vrstu međunarodnih obaveza naša zemlja ima prema režimu u Iranu kada tako olako rušimo svoj ugled stajući iza čudovišnih zločina i brutalnosti koje Hamneijev režim čini prema svojim građankama i građanima? 
LSV smatra da Srbija nije ništa dužna Iranu, ali da je nečasno ponasanje predstavnika Srbije u UN i na očigled celog sveta – rezultat obaveza koje je naprednjačka vlast preuzela prema Putinovom režimu. Znajući da se ruska agresija na Ukrajinu trenutno temelji na iranskom oružju i dronovima, kao i da je Rusija veliki dužnik Irana, sumnjamo da je sramno uzdržavanje Srbije od osude zločina prema ženama u Iranu, rezultat obaveza koje vlast u Srbiji ima prema Putinovoj Rusiji. 
Još jednom, aktuelna vlast je pokazala da su joj od ugleda i interesa Srbije, preči interesi zločinačkog režima Vladimira Putina i da su spremni da nas međunarodno obrukaju. Takođe, ovim sramotnim glasanjem u UN Srbija se još jedan korak udaljila od jedinstvene spoljne politike Evropske unije. 
Stajući ponovo na stranu jednog represivnog i nasilničkog režima, a protiv evropskih demokratija, naprednjačka vlast nam je pokazala kako će se odnositi i prema svojim građankama i građanima kada budu javno manifestovali svoje nezadovoljstvo poretkom.

Bojan Kostreš
Predsednik LSVSaopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook