Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

NOVI SAD – Ocenjujući odnose između pokrajinske i republičke administracije u godini pred nama u kojoj bi, između ostalog, trebalo da konačno zakonski bude definisano pitanje prihoda AP Vojvodine, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški za Dnevnik ističe da prvi koraci republičke vlade ne obećavaju saradnju u rešavanju problema s funkcionisanjem autonomije.

LSV

– S obzirom na to kako je sklopljen pokrajinski budžet za 2013. godinu, ne verujem ni da će zakon o finansiranju Pokrajine biti napravljen u korist Vojvodine – naveo je Bogaroški.  On je dodao da je pokrajinska vlast pokazala spremnost da sarađuje s republičkom, ali da nije izvesno da li će ta ruka biti prihvaćena.
– Kod svih odluka koje su donošene bilo je dosta ustupaka i kompromisa koji nisu bili u interesu građana Vojvodine. Međutim, kod zakona o finansiranju ne sme da bude takvih kompromisa jer je to suštinsko pitanje. Ako ih bude, oni će biti na štetu Vojvodine, a to će onda značiti i odustajanje od ustavnih garancija o prihodima Pokrajine – ukazao je Bogaroški.

(BILSV, 08. 01. 2013.)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook