Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

NOVI SAD – Ocenjujući odnose između pokrajinske i republičke administracije u godini pred nama u kojoj bi, između ostalog, trebalo da konačno zakonski bude definisano pitanje prihoda AP Vojvodine, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški za Dnevnik ističe da prvi koraci republičke vlade ne obećavaju saradnju u rešavanju problema s funkcionisanjem autonomije.

LSV

– S obzirom na to kako je sklopljen pokrajinski budžet za 2013. godinu, ne verujem ni da će zakon o finansiranju Pokrajine biti napravljen u korist Vojvodine – naveo je Bogaroški.  On je dodao da je pokrajinska vlast pokazala spremnost da sarađuje s republičkom, ali da nije izvesno da li će ta ruka biti prihvaćena.
– Kod svih odluka koje su donošene bilo je dosta ustupaka i kompromisa koji nisu bili u interesu građana Vojvodine. Međutim, kod zakona o finansiranju ne sme da bude takvih kompromisa jer je to suštinsko pitanje. Ako ih bude, oni će biti na štetu Vojvodine, a to će onda značiti i odustajanje od ustavnih garancija o prihodima Pokrajine – ukazao je Bogaroški.

(BILSV, 08. 01. 2013.)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook