Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

NOVI SAD – Ocenjujući odnose između pokrajinske i republičke administracije u godini pred nama u kojoj bi, između ostalog, trebalo da konačno zakonski bude definisano pitanje prihoda AP Vojvodine, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški za Dnevnik ističe da prvi koraci republičke vlade ne obećavaju saradnju u rešavanju problema s funkcionisanjem autonomije.

LSV

– S obzirom na to kako je sklopljen pokrajinski budžet za 2013. godinu, ne verujem ni da će zakon o finansiranju Pokrajine biti napravljen u korist Vojvodine – naveo je Bogaroški.  On je dodao da je pokrajinska vlast pokazala spremnost da sarađuje s republičkom, ali da nije izvesno da li će ta ruka biti prihvaćena.
– Kod svih odluka koje su donošene bilo je dosta ustupaka i kompromisa koji nisu bili u interesu građana Vojvodine. Međutim, kod zakona o finansiranju ne sme da bude takvih kompromisa jer je to suštinsko pitanje. Ako ih bude, oni će biti na štetu Vojvodine, a to će onda značiti i odustajanje od ustavnih garancija o prihodima Pokrajine – ukazao je Bogaroški.

(BILSV, 08. 01. 2013.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook