Da li direktor JP Direkcija skriva nesposobnost?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 15. 05. 2013. | Komentara: 0

Da li direktor JP Direkcija skriva nesposobnost?

PANČEVO - Umesto da se bavi sprovođenjem nadležnosti koje su propisane Zakonom i Statutom, direktor JP „Direkcija“ se bavi obmanjivanjem javnosti i svim drugim stvarima osim poslom za koji je plaćen, a to je da uspešno vodi preduzeće – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik odborničke grupe u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov.

LSV

On je istakao da je svim političkim strankama upućen dopis kojim se traži da one daju svoje predstavnike za neformalnu radnu grupu u okviru „Direkcije“, koja bi sačinjavala predloge i imala savetodavnu ulogu, a kako bi se ostvario uvid u aktivnosti JP „Direkcija“.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine pita: Šta rade Upravni i nadzorni odbor čiji su članovi plaćeni, šta rade zaposleni i najvažnije, šta radi direktor JP „Direkcija“, kada je potrebna još jedna radna grupa? Koliko nam je poznato, predstavnicima političkih stranaka mesto je u Skupštini grada, koja je i osnivač „Direkcije“. Da li će sledeći predlog biti da selimo skupštinsku govornicu u prostorije „Direkcije“? – upitao je Veselinov i dodao da je neverovatno da neko, naročito sa čela javnog preduzeća, traži direktno mešanje političkih partija u rad preduzeća!

- A gospodinu Dimitrijeviću, ako je potrebno mišljenje političkih partija, neka slobodno dođe na zasedanja Skupštine, imaće štošta da čuje, kao i do sada, bar kada su u pitanju odbornici LSV. Izmedju transparentnosti u radu jednog javnog preduzeća i ovakvog amaterizma je razlika ogromna. Ne samo stručna razlika, već i zakonska! Da li je ovo pitanje nestručnosti imenovanih i postavljenih kadrova na mesta upravnih i nadzornih odbora, a podsetiću vas da je LSV, upravo na prošloj sednici tražila da se donese Odluka gde bi sva imenovana, postavljena i birana lica morala da dostave svoje radne biografije kao dokaz stručnosti, a ne da ih za to mesto kvalifikuje stranačka knjižica i zalaganje u predizbornoj kampanji. No, ta deklaracija je jednoglasno odbijena od strane vladajuće većine. Ili je uključivanje svih političkih partija u rad „Direkcije“ svojevrsna odbrana i paravan za g. Dimitrijevića od kolega iz njegove Srpska napredna stranka? – upitao je na kraju Miloš Veselinov.

(BILSV, 15.05.2013)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook