Podrška Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Podrška Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede

NOVI SAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podsržali su danas Izveštaj o radu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za period 01. 01. do 31.12.2011. godine.

LSV

Poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Miloš Šibul istakao je tokom rasprave da je Fond u svojih 11 godina poslovanja odobrio veliki broj povoljnih kredita, te da je od početnih četiri u ovoj godini dostigao deset kreditnih linija. On je ukazao na to da je tokom prethodnih godina samo za navodnjavanje dodeljeno 1005 kredita, kao i gotovo 400 za kreditiranje mehanizacije, što najbolje govori koliko je zastarela mehanizacija u Vojvodini. Zbog toga LSV traži da se u najskorije vreme, rebalansom odobre veća srerdstva, kako bi krediti za mehanizaciju mogli udvostručiti, jer je potražnja za ovim kreditima veća, dodao je Šibul.
– Zašto veća? Zato što su kamate zaista niske, kakve nema ni Evropska unija i kreću se od 1,1 do 2 posto na godišnjem nivou. A nove kreditne linije imaju i grejs periode čak i do tri godine – naveo je Šibul. Podsetio je i da je u 2012. godini, Fond svoju aktivnost usmerio na podsticanje razvoja poljoprivrede u AP Vojvodini, podsticanje ravnomernog razvoja poljoprivrede, unapređenje konkurentnosti domaće poljoprivrede, zatim podsticanje zapošljavanja, kao i povećanje životnog standarda proizvođača hrane, što bi potrošačima trebalo da obezbedi zdravstveno bezbednu i kvalitetnu hranu, po pristupačnim cenama.

(BILSV, 28. 12. 2012.)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook