Podrška Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Podrška Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede

NOVI SAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podsržali su danas Izveštaj o radu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za period 01. 01. do 31.12.2011. godine.

LSV

Poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Miloš Šibul istakao je tokom rasprave da je Fond u svojih 11 godina poslovanja odobrio veliki broj povoljnih kredita, te da je od početnih četiri u ovoj godini dostigao deset kreditnih linija. On je ukazao na to da je tokom prethodnih godina samo za navodnjavanje dodeljeno 1005 kredita, kao i gotovo 400 za kreditiranje mehanizacije, što najbolje govori koliko je zastarela mehanizacija u Vojvodini. Zbog toga LSV traži da se u najskorije vreme, rebalansom odobre veća srerdstva, kako bi krediti za mehanizaciju mogli udvostručiti, jer je potražnja za ovim kreditima veća, dodao je Šibul.
– Zašto veća? Zato što su kamate zaista niske, kakve nema ni Evropska unija i kreću se od 1,1 do 2 posto na godišnjem nivou. A nove kreditne linije imaju i grejs periode čak i do tri godine – naveo je Šibul. Podsetio je i da je u 2012. godini, Fond svoju aktivnost usmerio na podsticanje razvoja poljoprivrede u AP Vojvodini, podsticanje ravnomernog razvoja poljoprivrede, unapređenje konkurentnosti domaće poljoprivrede, zatim podsticanje zapošljavanja, kao i povećanje životnog standarda proizvođača hrane, što bi potrošačima trebalo da obezbedi zdravstveno bezbednu i kvalitetnu hranu, po pristupačnim cenama.

(BILSV, 28. 12. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook