Koalicija SVM i Šešelja je šamar vojvođanskim Mađarima i uvreda svima u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0

Koalicija SVM i Šešelja je šamar vojvođanskim Mađarima i uvreda svima u Vojvodini

Novi Sad, 8. april 2024 - Osuđujemo potrebu rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara da u svemu slede i podržavaju politiku Aleksandra Vučića, zatvarajući oči na njegovu šovinističku prošlost i visoku poziciju koju je tokom devedestih imao u Srpskoj radikalnoj stranci.

LSV

Čvrstim vezivanjem za beogradske centraliste koji siromašeVojvodinu, a posebno političkim brakom koji je SVM proteklog vikenda zaključio sa osuđenim ratnim zločincem Šešeljem i njegovom SRS, prevazišli su nivo koristoljublja kojem smo svedočili poslednjih godina.

Da li koalicija SVM i Šešelja znači da pristaju i na radikalsku politiku ukidanja Autonomne Pokrajine Vojvodine?

Hoće li taj predlog zajednički potpisati Balint Pastor i Vojislav Šešelj?

Ova politika je veoma opasna za Vojvodinu, sve njene građane, a posebno za vojvođanske Mađare jer je isti taj Šešelj devedesetih godina šetao po vojvođanskim selima i proterivao manjine.

Ljudi u SVM bi morali da se prisete i sendviča koje su radikali „delili“ Mađarima, Slovacima, Hrvatima i mnogim drugim stanovnicima Vojvodine da ne bi odlazili gladni kada ih proteraju.

Šešelj je za ratne zločine osuđen baš zbog događaja u Sremu, gde su, sem Hrvata, mnoge žrtve progona bili i Mađari. Naročito u Hrtkovcima i Nikincima.

Zbog te politike progona i represija danas u Vojvodini živi samo 186.000 Mađara, a samo pre koju deceniju ih je bilo preko 415.000.

Koalicija SVM i Šešelja je sramota ali i opasnost, i sigurni smo da će je većina vojvođanskih Mađara osuditi.

Mi osuđujemo!


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook