Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 02. 2013. | Komentara: 0

Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

NOVI SAD, 10. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poveća broj pripadnika policije u Temerinu i konačno zaustavi incidente.

LSV

Nije dovoljno da vinovnici tuča budu samo privedeni, potrebno je sprečiti da tuča uopšte i bude. Niko ne sme da strepi na ulici za svoju ili bezbednost svog deteta. Bezbednost je jedno od osnovnih ljudskih prava.

Podsetimo, upravo je pojačanim prisustvom policije u jesen 2011. godine i zaustavljen ovakav talas nasilja.

Učestalost tuča u ovom mestu i onih za koje je utvrđeno da su etnički motivisane i onih koje to nisu bile, odavno je prevazišla sve granice i nikako ne doprinosi negovanju tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa koji su karakteristični za Vojvodinu.

Pored više policajaca, Temerinu je potrebna i Radna grupa koju bi činili predstavnici različitih pokrajinskih institucija, a pogotovo skupštinskih odbora za bezbednost i međunacionalne odnose, zatim predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Njen zadatak bi bio da  svakodnevno promoviše različitost i toleranciju, ali i rasvetli sve razloge zbog kojih se u Temerinu ovakve stvari dešavaju.

Da li postoji međuetnička distanca među mladima? Koliko na incidente utiče alkohol? Ko je i kako do sada odgovarao za incidente u poslednjih nekoliko godina, neka su od pitanja na koje bi ta grupa trebalo da nađe odgovore i što je još važnije - onemogući da se ovi incidenti zloupotrebe.

Ujedno podsećamo ministra policije i premijera Ivicu Dačića na zahtev da podnese ostavku zbog pogoršanja bezbednosne situacije u AP Vojvodini.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav Bogaroški



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook