Stojšić: Na osnovu čega se ukida Elektrovojvodina?!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 05. 05. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Na osnovu čega se ukida Elektrovojvodina?!

BEOGRAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine  Đorđe Stojšić zatražio je danas od Ministarstva energetike i Vlade Republike Srbije odgovor na pitanje koji je stvarni razlog ukidanja Elektrovojvodine i na osnovu čije odluke se ona jednostrano ukida, odnosno prestaje da postoji od 1. jula 2015. godine.

LSV

Stojšić je u svom poslaničkom pitanju na početku sednice podsetio da je JP Elektrovojvodina osnovana odlukom Skupštine AP Vojvodine 28. juna 1958 godine, a da se iz sredstava javnog informisanja može shvatiti da je navodni razlog njenog ukidanja ušteda i racionalizacija.
– Da li se iza takve centralizacije u oblasti energetike zapravo krije želja da se sakriju neracionalnosti i gubici u poslovanju u drugim jedinicama u okviru elektroprivrede Srbije? To pitanje postavljamo znajući da je Elektrovojvodina najprofitabilnije preduzeće u okviru elektro-distributivnog sistema, sa  2.328.393.000 dinara dobiti u 2014. dok, u isto vreme, Elektrodistribucija Beograd ima gubitak  od 3.413.754.000 dinara – ističe Stojšić. Dodao je da su takozvani gubici u razvodu u Elektrovojvodini dostižu 10 odsto, dok u Elektrodistribuciji Beograd iznose 15, a u drugim elektrodistribucijama iznose 14, 16 i 18 procenata.
– Želeli bi da znamo kakve će posledice ostaviti ovakva reorganizacija na ukupan energetski sistem u Vojvodini, s obzirom da će doći do smanjenja kvaliteta pruženih usluga kupcima i smanjenja investicionih ulaganja u elektro-energetsku infrastrukturu  na teritoriji AP Vojvodine – rekao je poslanik LSV. Stojšića interesuje i da li je Vlada upoznata s tim da će doći do smanjenja uplata u budžet APV i gradova i opština na njenoj teritoriji, do smanjenja broja zaposlenih i centralizacije nabavki, kao i smanjenja broja i obima angažovanih privrednih društava na teritoriji AP Vojvodine.
– Takođe bi želeli da znamo koliki su troškovi centrale Elektrodistribucije Srbije u Beogradu, koliki su troškovi njihovih zarada i koliko je budžetirano za konsultantske usluge u 2015. godini od strane Elektrodistribucije Srbije – zaključio je Stojšić. 

(BILSV, 05. 05. 2015)





Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook