Tenkovima i avionima se ne brane reke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 21. 01. 2017. | Komentara: 0

Tenkovima i avionima se ne brane reke

Novi Sad, 21. januar 2017 - Problem nedosatka dovoljnog broja ledolomaca i pojava leda na rekama se ne rešava zimi i u mesecima kada se isti očekuje. Tako da su najave ministara u Vladi Srbije Zorane Mihajlović i Branislava Nedimovića da će u 2017.godini započeti rešavanje nepovoljne situacije zakasnele.

LSV

Šteta koja je ovih dana načinjena na Dunavu tek će se utvrditi, ali je sasvim sigurno da će biti velika.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i ranije je upozoravala na neuređenost ove oblasti i podsećala na to da je do devedesetih godina Autonomna pokrajina Vojvodina imala ingerencije u ovoj oblasti.

Nažalost, država je dopustila da u privatizacionim postupcima propadnu preduzeća koja su se bavila ovom oblašću, a ledolomci budu havarisani.

Sada je još jasnije da je trka u naoružanju koju vode Srbija i Hrvatska nepotrebna, a da je preka potreba obe države nabavka plovila koja razbijaju led.

Obe države su ovih dana u pomoć pozvale ledolomce iz Republike Mađarske. Naravno, ti ledolomci nisu jeftini!

Podaci govore da će Srbiju  razbijanje leda na Dunavu koštati u proseku po satu 120 evra a priprema za otpočinjanje posla 77,5 evra po satu, za svaki od dva ledolomca iz Mađarske.

Ukupna računica će biti izvedena posle razbijanja leda, verovatno u februaru, ali je sasvim jasno da će posao biti skup.

LSV smatra da je krajnje vreme da se nadležni uozbilje i da sa reči pređu i na dela.

Ovi problemi će nam se dešavati i narednih godina, a trpeće privreda, koja je ionako na staklenim nogama.

Nabavljamo avione i tenkove, najavljuju se i raketni štitovi, a nemamo ledolomce!

Krajnje je vreme da se promene prioriteti!


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook