Zašto teret suše podnose samo paori?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 09. 2012. | Komentara: 0

Zašto teret suše podnose samo paori?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas od ministra spoljne i unitrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, da otkrije čija je bila ideja da se donese uredba o zabrani izvoza soje, šećerne repe i suncokreta, a istovremeno dozvoli izvoz ulja i šećera.

Olena Papuga

– Zašto vojvođanski paor po ko zna koji put  iznosi na svojim leđima teret suše i njene posledice? Ako nam bude preskup Fiat, da li će ministarstvo gospodina Ljajića zabraniti i njegov izvoz – upitala je Papuga. Takođe, interesovalo ju je i od kada se to ministarstvo bavi poljoprivredom.
 – Poljoprivrednici su očito uzalud upozoravali da će u slučaju zabrane, samo velike agrarne kompanije biti na dobitku i da je država oslobodila ugovora o prodaji suncokreta i soje inostranim kupcima samo velike trgovce jer im uslovi sada ne odgovaraju – navela je ona. Dodaje da paore interesuje zašto se zabranjuje izvoz industrijskog bilja, s obzirom da građani ne jedu ni šećernu repu, ni soju, ni suncokret, dok izvoz ulja i šećera nije zabranjen.
–  To je čista zarada prerađivača – zaključila je ona. Takođe, Papuga je od Ministarstva obrazovanja tražila da obelodani svoj stav po pitanju niskotiražnih udžbenika, kao i da li će oni biti štampani. Kako je upozorila, reč je o udžbenicima koji se štampaju na jezicima nacionalnih zajednica, ali i onih koji su primereni potrebama učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, upozoravajući istovremeno da nedostaju udžbenici na rusinskom jeziku.
– Ove godine je za učenike u rusinskim školama planirano štampanje 34 udžbenika, a odštampano je svega devet, dok sedam čeka na štampu.Takođe, neće biti štampan ni udžbenik za predškolski pripremni program za decu koja sledeće godine idu u školu – navela je ona dodajući da je reč o  vežbankama koje deca koriste prilikom učenja pisanja slova i koje nije moguće koristiti u više generacija.

(BILSV, 27. 09. 2012.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook