LSV: Vučić da poseti i železničke stanice u mestima Vojvodine i uporedi ih sa Prokopom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vučić da poseti i železničke stanice u mestima Vojvodine i uporedi ih sa Prokopom

Novi Sad, 25. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da sa svojim saradnicima obiđe i neku od železničkih stanica u Vojvodini, južnoj Srbiji ili Timočkoj Krajini i uveri se u njihovo katastrofalno stanje.

LSV

Pre nekoliko dana Vučić je na svom Instagram nalogu slavodobitno najavio skoro otvaranje nove železničke stanice u beogradskom Prokopu i naveo da „je reč o desetinama hiljada kvadrata novog prostora, fantastično opremljenog za moderan Beograd, za modernu Srbiju“ i najavio „konačno vraćanje železnici i najboljim vozovima“.

Ove tvrdnje predsednika svih građana Srbije, kako mu Ustav nalaže, veoma su lepe, ali one se odnose samo na jedan grad u Srbiji, odnosno Beograd.

U isto vreme, 435 kilometara železničkih pruga u Vojvodini je iščupano i prodato u staro gvožđe. Mnoga mesta su izgubila prugu posle više od 130 godina saobraćaja. Pruge su dotrajale, slabo se renoviraju, vagoni-cisterne iskaču sa koloseka.
Samo u 2023. godini će se za izgradnju metroa u Beogradu izdvojiti 230 miliona evra svih građana Srbije.

Ozbiljna država razvija svaki svoj deo. Srbija je centralistička država, u kojoj se uzdiže glavni grad, a potpuno zanemaruju interesi drugih sredina.

Poseta predsednika Vučića Kovačici, Orlovatu ili Čurugu mogla bi da mu posluži i za novi objavu na Instagramu, mada smo sigurni da ona ne bi bila blještava kao ona sa železničke stanice Prokop.

Zdenko Kolar
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook