LSV: Vučić da poseti i železničke stanice u mestima Vojvodine i uporedi ih sa Prokopom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vučić da poseti i železničke stanice u mestima Vojvodine i uporedi ih sa Prokopom

Novi Sad, 25. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da sa svojim saradnicima obiđe i neku od železničkih stanica u Vojvodini, južnoj Srbiji ili Timočkoj Krajini i uveri se u njihovo katastrofalno stanje.

LSV

Pre nekoliko dana Vučić je na svom Instagram nalogu slavodobitno najavio skoro otvaranje nove železničke stanice u beogradskom Prokopu i naveo da „je reč o desetinama hiljada kvadrata novog prostora, fantastično opremljenog za moderan Beograd, za modernu Srbiju“ i najavio „konačno vraćanje železnici i najboljim vozovima“.

Ove tvrdnje predsednika svih građana Srbije, kako mu Ustav nalaže, veoma su lepe, ali one se odnose samo na jedan grad u Srbiji, odnosno Beograd.

U isto vreme, 435 kilometara železničkih pruga u Vojvodini je iščupano i prodato u staro gvožđe. Mnoga mesta su izgubila prugu posle više od 130 godina saobraćaja. Pruge su dotrajale, slabo se renoviraju, vagoni-cisterne iskaču sa koloseka.
Samo u 2023. godini će se za izgradnju metroa u Beogradu izdvojiti 230 miliona evra svih građana Srbije.

Ozbiljna država razvija svaki svoj deo. Srbija je centralistička država, u kojoj se uzdiže glavni grad, a potpuno zanemaruju interesi drugih sredina.

Poseta predsednika Vučića Kovačici, Orlovatu ili Čurugu mogla bi da mu posluži i za novi objavu na Instagramu, mada smo sigurni da ona ne bi bila blještava kao ona sa železničke stanice Prokop.

Zdenko Kolar
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook