Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.

Obeležavanje proboja Sremskog fronta održano je uz najviše državne i vojne počasti, a komemoraciji i odavanju pošte poginulima prisutvovali su najviši predstavnici Vlade Republike Srbije, Vojske Srbije, opština i gradova, predstavnici SUBNOR-a, delegacije boraca iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, diplomatskog kora, rodbina i prijatelja boraca.  Sremski front je jedno od najtežih i najtragičnijih bojišta Drugog svetskog rata, na kome je u rovovskoj borbi, od oktobra 1944. do 12. aprila 1945. godine, učestvovalo oko 250 hiljada vojnika na obe strane. Tokom borbi na Sremskom frontu, koje su trajale 175 dana, poginulo je više od 13 hiljada boraca Narodno-oslobodilačke Vojske Jugoslavije.

Posle proboja Sremskog fronta, u sadejstvu sa savezničkom ofanzivom, jugoslovenske snage su za nepunih mesec dana oslobodile celu teritoriju zemlje, čime je označen i kraj Drugog svetskog rata na teritoriji Srbije.

(BILSV, 12.04.2011.)




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook