Seksualno obrazovanje u škole, a ne zabrana abortusa!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 12. 2016. | Komentara: 0

Seksualno obrazovanje u škole, a ne zabrana abortusa!

Novi Sad, 23. decembar 2016 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje osnivanje Saveta za borbu protiv abortusa koji najavljuje Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Republike Srbije.
 
LSV

Sam naziv tog tela govori o dubokom nerazumevanju da je abortus izbor žene i njena odluka. Da se on tiče njenog života, zdravlja i stava. Još gore, to je put ka uvođenju zabrane abortusa!
 
Pad nataliteta se ne zaustavlja formiranjem Saveta za borbu PROTIV abortusa i najavljenim razgovorima sa sveštenicima, nego populacionom politikom koja se sigurno ne zasniva na zabrani abortusa i određivanja života pojedinki.
 
Da bi se žene u većoj meri odlučivale na potomstvo, moraju najpre da se steknu bolji materijalni i opšti uslovi kako bi buduća deca mogla normalno da odrastaju.
 
Kada TO država učini, i natalitet će biti veći, a abortusa će biti manje.
 
U međuvremenu, neophodna je edukacija o reproduktivnom zdravlju i kontracepciji.
 
Činjenica je da se Republika Srbija, koja muku muči sa belom kugom, suočava sa velikim brojem neželjenih trudnoća i abortusa.
 
Činjenica je i da je Republika Srbija u samom vrhu među zemljama sa velikim brojem maloletničkih trudnoća.
 
I zato je dobar put ka rešenju tog problema uvođenje Zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju, kolokvijalno nazvanog „seksualno obrazovanje“, u osnovnim i srednjim školama i fakultetima.
 
Podsetiću, taj projekat je u Vojvodini zaživeo i doneo dobre rezultate, zbog čega je prepisivan i u regionu.
 
Dakle, edukacija DA, ali NE najgrublje kršenje ljudskog prava na izbor svake žene.
 
Članica
Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja SedlarevićIzjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Saopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook